SPONSOR BANNER
FORSIDE | EVENTKALENDER | AFHOLDTE EVENTS | BILPROFILER | MARKEDSPLADS | FORUM | NYHEDER | KONKURRENCER | LINKS | KONTAKT
Regeringen skrotter fotovognene
2017-03-27 10:30:51 - Af Lasse Petersen  Foto: DR Nyheder

De danske billister kan se frem til langt færre fotovogne på de danske veje. Regeringen har nemlig besluttet at afskaffe et antal af politiets forholdsvis nye fotovogne, som allerede i år vil blive erstattet og fjernet fra vejene.

2017.03.27Fotovogne-skrottes-og-erstattes-med-staerekasser-2017.jpgDet var Thorning-regeringen der tilbage i 2015 firedoblede antallet af fotovogne, hvor der blev købt 100 nye og topmoderne fotovogne ind til ordensmagten til en pris på ca. 500.000 kr. pr. vogn. Vogne som skulle være med til at skrabe en masse penge ind til statskassen og politichefernes årlige bonusser - nu fjernes der så 20 fotovogne fra vejene som skal erstattes af tidligere velkendte stærekasser.

Venstres ordfører Kristian Pihl Lorentzen udtaler til DR Nyheder, at regeringen har mere fokus på trafiksikkerhed og på at redde menneskeliv frem for at skrabe penge i statskassen. Lige netop trafiksikkerheden prøvede politiet jo tilbage i 2015, at overbevise alle danskere om, at de nye fotovogne var kommet for at skabe - men nej, de har altid været set som en pengemaskine og en nem måde for de forskellige politichefer at nå de deres fastsatte måltal. En konstatering som både De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti støtter op om! 

Det er planen, at de 20 nye fastmonterede stærekasser skal sættes op på nogle af de 44 forskellige vejstrækninger, hvor der i følge Vejdirektoratet sker flest uheld - se det kalder vi trafiksikkerhed! Ved alle stærekasser vil man forrinden blive mødt af et advarselsskilt, der skal medvirke til, at foden slibbes fra speederen. Ifølge regeringen vil disse ændringer ske allerede i år. 

Sidste år blev hele 563.755 billistere på de danske veje blitzet, det gav en udsrevning fra politiet på hele 701 millioner kroner. Det svarer rundt regnet til syv millioner i indtjening pr. fotovogn på kun et år. Det må siges at være en pæn årsindtægt. 

De tre partier arbejder på, at få reduceret antallet af fotovogne yderligere, da man henviser til den svenske model, hvor fartkontrollen primært består af ubemandede stærekasser, der på samme måde advarer med et skilt forrinden - i modsætning til fotovognene der har det med at gemme sig de mest mærkelige steder, hvor de ved dagens høst bliver god.SPONSOR BANNER
[AFHOLDTE EVENTS]
Danes'N'Dubs VAG Meet - 2017...
DUB Event Danmark åbnede for 4. år i træk dørene op for Danes'N...
[AFHOLDTE EVENTS]
Boosted Tour 2017 - Roskilde...
Gutterne bag Boosted Magazine besøger henover sommeren fem forskellige locations ...
[AFHOLDTE EVENTS]
Lowered Basement 2017...
Arrangørerne bag det populære træf 'Lowered Basement' valgte at forst...
[NYHEDER]
Audi med ny 610 hestes R8...
Audi R8 Spyder V10 plus fra Audi Sport er mærket med de fire ringes ...
[NYHEDER]
SEAT lancerer Mii Cosmopo...
De hurtige kan nu få muligheden for at få en specialdesignet k...
kommentarer
Skriv besked..

SPONSOR BANNER