SPONSOR BANNER
FORSIDE | EVENTKALENDER | AFHOLDTE EVENTS | BILPROFILER | MARKEDSPLADS | FORUM | NYHEDER | KONKURRENCER | LINKS | KONTAKT
Fransk bilgigant køber Opel
2017-03-06 13:16:29 - Af Lasse Petersen  Foto: Opel

Bilejere af tyske mærker har ikke de bedste erfaringer til de franske modeller, men det skal de i fremtiden nok lægge lidt på hylden. Franske PSA har netop opkøbt Opel for mere end 16 mia. kroner.

2017.03.06PSA-Gruppen-koeber-tyske-opel.jpgDet franske selskab PSA, der står bag de franske bilmærker som Peugeot og Citroën har for ganske kort tid siden meldt ud, at de udvider familien med det tyske bilmærke Opel. En handel der løber op i mere end 16 milliarder kroner og hvor også den britiske pendant til Opel, Vauxhall indgår i. 

Salget skyldes at General Motors ikke har kunne lave overskud på Opel de seneste 16 år, og da virksomheden ikke levede op til forventningerne om at undgå de røde tal, så valgte General Motors at lukke og slukke og sælge Opel videre.

Med købet af Opel fra amerikanske General Motors der har solgt Opel i knap 90 år, bliver PSA den næststørste bilproducent i Europa efter tyske Volkswagen og handlen betyder, at PSA vil udvide med 12 nye fabrikker, der i alt beskæftiger mere end 40.000 mennesker. Målet med købet er at komme og og true Volkswagen og udfordre dem på endnu flere parametre.

Flere eksperter vurderer at det især er Opels avancerede elbil-teknologi, som har været ekstra tiltrækkende for PSA. Med en handel i hus får de nu adgang til denne teknologi, som er et af de områder Opel har rykket mest på de seneste år. Opels nye Ampera-E model, der snart lander på markedet, er en af de nye elbiler, som man spår kan matche bilfabrikanten Tesla - både på rækkevidde og med 500 km. på en opladning. 

Handlen mellem PSA og General Motors vil give den franske bilgigant en langt større indflydelse på det europæiske marked, da PSA som før nævnt bliver den næststørste bilproducent i Europa.SPONSOR BANNER
[AFHOLDTE EVENTS]
Bilmesse & Brugtmarked - Forå...
Selvom foråret på ingen måde havde vist sig og vi hver uge blev overra...
[NYHEDER]
Konkurrencer til de k&osl...
12 måneders fri benzin, en køretur i drømmebilen eller...
[NYHEDER]
Ford tilbyder tuning med ...
Eftermonteret udstyr udviklet særligt til Fords modeller fra en r&ae...
[NYHEDER]
Vi kårer Året...
Et fantastisk bilår med rigtig mange spændende nyheder og mode...
[NYHEDER]
Se den nye Porsche 911 Ca...
Med 911 Carrera T genopliver Porsche det puristiske koncept med 911 T fra ...
kommentarer
Skriv besked..

SPONSOR BANNER