SPONSOR BANNER
FORSIDE | EVENTKALENDER | AFHOLDTE EVENTS | BILPROFILER | MARKEDSPLADS | FORUM | NYHEDER | KONKURRENCER | LINKS | KONTAKT
Ny teknologi advarer om vejhuller
2017-02-28 11:20:34 - Af Lasse Petersen  Foto: Ford Danmark

Mange har haft en dårlig oplevelse med dem. Vejhuller skader din bil, men det gør Ford nu noget ved. En helt ny teknologi hjælper med at opdage vejhullerne før du gør.

2017.02.28FORD-vejhuller-2017-1.jpgOver hele Europa er ringe vejoverflader skyld i mere end 1 ud af 3 uheld hvert år. I 2011 blev 20 millioner vejhuller anmeldt, men kun halvdelen af dem blev repareret – til en samlet pris på omkring 9 milliarder kroner. 

Vinterens kolde vejr medfører mange ting – glatte veje, frost på bilen, men også store huller og sprækker i asfalten. Din bil kan risikere en ødelagt affjedring, smadrede fælge eller anden mekanisk skade, og det kan blive en dyr omkostning. 

BLIV ADVARET INDEN SKADEN SKER
Men snart kan du undgå de dyre regninger forårsaget af vejhuller. Ford har nemlig løftet sløret for et crowdsourced virtuelt kort, der i bilens display viser vejhuller og hvor slemme de er – samtidig med at foreslå alternative ruter med bedre veje. Testfasen af kortet begynder senere på året.  

"Et virtuelt kort over vejhuller kan med det samme advare bilister om vejhuller," foretæller Uwe Hoffman, forskningsingeniør for Advanced Chassis Control Technologies ved Ford Europa. "Vores biler har allerede sensorer der kan genkende vejhuller og nu vil vi videreudvikle den teknologi". 

Fords modeller, Galaxy, S-MAX og Mondeo benytter allerede en aktiv undervogn med CCD (Continuously Controlled Damping), der tager højde for vejhuller og tilpasser affjedringen for at undgå skader på bilen.

Ingeniører kigger på løsninger med kameraer og indbygget modem i bilen, ved Fords Research og Innovation Center i Aachen, Tyskland. Sammen skal disse teknologier indsamle detaljerede informationer omkring vejhullerne som via internetbaserede tjenester kan sendes ud til andre bilister.

Yderligere forskning kigger på mulighederne for et aktivt affjedringssystem der kan reducere alvorligheden ved store vejhuller og ujævne veje.

På en næsten to kilometer lang vej på Fords testcenter, Lommel Proving Ground i Belgien, finder man nogle af verdens værste vejhuller og ujævnheder. Det er her på testcenteret Fords modeller testes for at sikre at sikkerheden er i top. 2017.02.28FORD-vejhuller-2017-2.jpg

2017.02.28FORD-vejhuller-2017-3.jpg

SPONSOR BANNER
[AFHOLDTE EVENTS]
Bilmesse & Brugtmarked - Forå...
Selvom foråret på ingen måde havde vist sig og vi hver uge blev overra...
[NYHEDER]
Konkurrencer til de k&osl...
12 måneders fri benzin, en køretur i drømmebilen eller...
[NYHEDER]
Ford tilbyder tuning med ...
Eftermonteret udstyr udviklet særligt til Fords modeller fra en r&ae...
[NYHEDER]
Vi kårer Året...
Et fantastisk bilår med rigtig mange spændende nyheder og mode...
[NYHEDER]
Se den nye Porsche 911 Ca...
Med 911 Carrera T genopliver Porsche det puristiske koncept med 911 T fra ...
kommentarer
Skriv besked..

SPONSOR BANNER