SPONSOR BANNER
FORSIDE | EVENTKALENDER | AFHOLDTE EVENTS | BILPROFILER | MARKEDSPLADS | FORUM | NYHEDER | KONKURRENCER | LINKS | KONTAKT
Ny FORD Fiesta ST med 200hk
2017-02-25 13:55:53 - Af Lasse Petersen  Foto: Ford Danmark

Fords dynamiske Fiesta-topmodel overrasker i den nye generation med nyskabelser over hele linjen. Desværre må vi væbne os med tålmodighed før den nye Ford Fiesta ST kommer til Danmark.

2017.02.25FORD-2017-Fiesta-ST-1.jpgOrdene balance, skarphed og køreglæde er hvad Fords ST-modeller handler om, og Fiesta ST er kendt som den ultimative køremaskine i sin klasse. Langt mere end bare en hurtig hatchback. Ford Performance står bag en bil, der sikrer underholdning i særklasse.

Med verdenspremieren på en helt ny Fiesta ST på biludstillingen Genève Motor Show i marts er Ford Performance klar med en værdig afløser til den nuværende Fiesta ST.

NY FIESTA FRA 0-100 KM/T PÅ 6,7 SEKUNDER!
Den tredje generation Fiesta ST bliver den første model nogensinde fra Ford Performance med trecylindret motor som kraftkilde, og den nye EcoBoost-motor yder 200 hk og er i stand til at levere et drejningsmoment på hele 290 Nm. Med så mange hestekræfter er det klart, at Fiesta ST kan hænge på større og langt kraftigere biler. 0-100 km/t er overstået på blot 6,7 sekunder.

FORD BYDER PÅ STORT UDSTYRSPROGRAM
En brandvarm nyhed, ikke tidligere set i Fiesta ST, er et udvalg af Drive Modes, køreprogrammer, som giver mulighed for den optimale køreoplevelse, uanset om man kører på en udfordrende landevej, motorvej eller bane. Motoren, styretøjet og ESC-system og traction control reguleres i forhold til indstillingerne. Med indstillingerne Normal, Sport og Track er Fiesta ST tilpasset enhver situation.

Drive Modes-køreprogrammerne justerer derudover også Fiesta ST's nye Electronic Sound Enhancement-teknologi (ESE), et elektronisk lydforstærkende system, der ved hjælp af aktiv udstødningsventil giver en endnu mere tilfredsstillende køreoplevelse. Teknologien forstærker og fremhæver den naturligt sportslige lyd fra den nye 1,5-liters EcoBoost-motor.

En verdensnyhed i Fiesta ST er Fords cylinderfrakoblingsfunktion i forbindelse med en trecylindret motor der reducerer CO2-udledningen yderligere.

1,5 ECOBOOST MED STORT KRAFTOVERSKUD
Som en del af Fords EcoBoost-motorprogram, som inkluderer den mange gange prisvindende 1,0 EcoBoost med tre cylindre, bruger Ford Performance teknologi som turboladning, højtryksbenzinindsprøjtning og dobbelt variabel knastaksel-styring, for at levere optimal ydelse og lavest mulige brændstofforbrug. I forhold til 1,6-liters motoren i den udgående Fiesta ST stiger ydelsen med 18 hk til 200 hk.

Motorens opbygning med tre cylindre giver naturligt et højt moment ved lave omdrejninger. Ydelsen er derudover hævet med en ny turbolader, som kører med et optimeret turbinedesign for hurtigere at danne tryk og derved minimere turbotøven, så motorens respons er endnu hurtigere og køreoplevelsen er mere direkte. 

1,5-liters EcoBoost-motoren er skabt helt i aluminium, og for at den skal nå op på driftstemperatur så hurtigt som muligt, har Ford Performance-ingeniørerne integreret udstødningsmanifolden i motoren. Det giver hurtigere adgang til det maksimale drejningsmoment, fordi udstødningsgasserne har kortere afstand mellem cylindre og turbolader. En partikelfilterteknologi som filtrerer sod vil også være at finde i den nye motor. 

INFOTAINMENT OG KANON LYDOPLEVELSE
Som i den nye generation Fiesta, som på alle måder tager et stort spring frem i forhold til forgængeren, fås Fiesta ST med Fords SYNC 3-infotainmentsystem, der giver uanede muligheder for at kommunikation – føreren kan styre lyd, navigation og en smartphone forbundet med systemet ved hjælp af simple hverdagsfraser som ”find den nærmeste tankstation” eller ”jeg vil have kaffe”. SYNC 3 er kompatibelt med Apple CarPlay og Android Auto™, og den imponerende touchscreen på 8” fungerer som på en smartphone, hvor man kan swipe og zoome ind og ud med to fingre.

Fiesta ST vil også blive tilbudt med det nye B&O PLAY Sound System i højeste kvalitet, som giver en uforlignelig lydoplevelse, som ikke tidligere er set i klassen – blandt mange af de muligheder, som blev annonceret sidste år for den nye generation Fiesta.

Den nye Fiesta ST får verdenspremiere på biludstillingen i Genéve her til marts. I Danmark må vi efterfølgende væbne os med tålmodighed, da den først rammer de danske bilforhandlere i løbet af 2018. 2017.02.25FORD-2017-Fiesta-ST-2.jpg

2017.02.25FORD-2017-Fiesta-ST-5.jpg

2017.02.25FORD-2017-Fiesta-ST-6.jpg

2017.02.25FORD-2017-Fiesta-ST-3.jpg

SPONSOR BANNER
[AFHOLDTE EVENTS]
Bilmesse & Brugtmarked - Forå...
Selvom foråret på ingen måde havde vist sig og vi hver uge blev overra...
[NYHEDER]
Konkurrencer til de k&osl...
12 måneders fri benzin, en køretur i drømmebilen eller...
[NYHEDER]
Ford tilbyder tuning med ...
Eftermonteret udstyr udviklet særligt til Fords modeller fra en r&ae...
[NYHEDER]
Vi kårer Året...
Et fantastisk bilår med rigtig mange spændende nyheder og mode...
[NYHEDER]
Se den nye Porsche 911 Ca...
Med 911 Carrera T genopliver Porsche det puristiske koncept med 911 T fra ...
kommentarer
Skriv besked..

SPONSOR BANNER